با شروع مدارس و دانش آموز شدن فرزندان، دغدغه مادر پدر و مربی در حوزه آموزشی فرزندان شکل می گیرد. یکی از شاخه های مهم در آموزش درس ریاضی است که علاوه بر تاثیر به سزای آن در محیط مدرسه، در طول زندگی نیز به کار می آید. این درس به حاطر گستردگی و در عین حال نیازی که در زندگی به آن وجود دارد دریایی است که دانش آموز از مواجهه با آن نباید ترسی داشته باشد و با آن ارتباط خوبی برقرار کند.
سال اول دبستان که فرزندان ما با شوق فراوان به یادگیری و آموختن دارند در شکل گیری علاقه به این درس و یادگیری بهتر آن نقش مهمی را ایفا می کند.
برای آموزش بهتر درس ریاضی در مقطع اول دبستان می توان از نکات زیر بهره برد:
- برای جذاب کردن درس ریاضی سناریو سازی و داستان سازی بسیار مهم است.
- بسیار مهم است از فعالیت ساده شروع کنیم که اعتماد به نفس بچهها حفظ شود.
- برای ایده دهی مربی بایستی طبیعت و اطراف خود را به خوبی مشاهده کند.
- در نهایت تمام بچه ها اعداد و الگو ها را یاد می گیرند فقط نیاز به صبر و حوصله و دادن انگیزه و اعتماد به نفس به بچه هاست. مهمترین چیز حفظ انگیزه و ایراد نگرفتن است.
- اگر انسان را به صورت یک هرم در نظر بگیریم. پایین ترین قسمت هرم که مهم ترین قسمت می باشد شخصیت، سپس مهارت و بالاترین بخش هرم دانش است. در تربیت کودکمان باید بیشترین اهتمام را به شخصیت معطوف کنیم.
- سعی کنیم برای درک مفاهیم از ابزار متنوع استفاده کنیم.
- توجه به محاسبه نفس در برگه های خودارزیابی از لحاظ شخصیتی برای بچه ها و شکل گیری شخصیت شان بسیار مهم است.
- هر چه معلم دایره ابزار بیشتری داشته باشد میتواند انگیزه و اعتماد بنفس بیشتری ایجاد کند.
- باید تلاش کنیم کتاب خواندن در برنامه روزانه والدین باشد و ترجیحأ کتاب کاغذی باشد. همچنین می توان برنامه کتابخوانی خانوادگی داشت که مثلاً یک کلمه بچه بخواند و یک کلمه والد بخواند.
- معلم باید سعی کند مهارتهایی در حد اولیه بداند تا بتواند برای بچه ها بسترهای مناسب فراهم کند مثلاً یک اطلاعات اولیه از خیاطی داشته باشد.
- طبق آیات قرآن(22روم) ما با انسان ها و بچه های مختلف مواجهیم و این تفاوت ها از نشانه های زیبایی خداوند است و مقایسه بچه ها و توقع واحد غلط است.